Produktionen

Alle druer som anvendes til Malcolm Creeks vine er håndplukkede. Stokkene er mellem 25 og 40 år gamle og der høstes hvert år i februar / marts, når winemakeren vurderer, at høsttidspunktet er optimalt i forhold til at sikre den høje kvalitet.

De vigtigste kriterier for valg af høsttidspunkt er naturligvis vejret, men også sukker- og syreindhold i druerne, samt korrekt tanninindhold i skallerne (rødvinen).

IMG_0380  11

IMG_0547IMG_2838Efter en skånsom presning af druerne i en ballonpresse, overføres mosten til klassiske franske egefage, hvor vinen får lov at modnes inden den flaskes.

Winemakeren

Winemakeren Peter Leske er uddannet ønolog ved Adelaide Universitet, som er kendt for at udbyde en af de bedste Ønologuddannelser i verden. Peter har tidligere arbejdet som ”flying winemaker” i både Bordeaux og Bourgogne og laver nu vine i samarbejde med nogle af de bedste vinerier i Adelaide Hills, herunder Malcolm Creek, som har brugt Peter som konsulent og winemaker siden 2008.

IMG_0528IMG_0539 (2)

Peter Leske foran vineriet sammen med producent Bitten Petersen og importør fra Danmark, Dyveke Jaspers